Jediné mostecké kino zavřelo. Na měsíc…

12. únor 2016

Kino Kosmos v Mostě celý únor nepromítá. Jde o první takříkajíc totální odstávku kina v jeho čtyřicetileté historii.

„Měníme sedačky,“ vysvětluje důvod únorové pauzy vedoucí kina Petr Král. „Výměna se týká velkého kinosálu,“ říká Král a ukazuje, že ale nejde o výměnu kompletní: „Neměníme všechny sedačky. Významně by to snížilo kapacitu sálu, a to jsme nechtěli.“

Původní sedačky z roku 1985 byly klasické dřevěné s koženkovým polstrováním. Zůstaly v oddílech na krajích sálu. Celý střed bude mít sedačky nové… Tedy nové jsou pro Most.

„Jsou z druhé ruky. Podařilo se nám je koupit v Klášterci. Tamní kino promítalo v červenci a ve čtvrtek, takže jsou ve výborném stavu,“ popisuje zisk sedaček Král.

Kosmos zaplatil za jednu velkou, měkkou sedačku sto korun. Barevně sedačky odpovídají původnímu vzhledu kinosálu. Stejně jako původní koženka i nové polstrování je červené.

Na konci února se opět otevírá!

Mostecké kino Kosmos - nové sedačky

„Únor jsme vybrali proto, že z hlediska návštěvnosti patří k nejslabším,“ říká Král. Lidé se do kina znovu podívají 29. února.

Kromě nových sedaček na ně budou čekat i změny v předsálí a u pokladen. „Naše zázemí už notně pokulhávalo na současnými standardy. Snažíme se vzhled a komfort našich prostor vylepšit drobnými stavebními úpravami,“ popisuje všechny chystané změny vedoucí kina.

Už před časem prošel proměnou bar nebo chcete-li kavárna ve vstupním prostoru kina Kosmos. Původní vzhled pokladních okének se k modernímu designu občerstvovacího traktu příliš nehodil. Na novou podobu kina si musí počkat do konce měsíce.

V Mostě se už několik let uvažuje o přesunu kina nebo výstavbě kina nového. Zatím se ale o těchto investičně nákladných plánech jen mluví a promítá se stále ve stařičkém Kosmosu. Všechny jeho pravidelné návštěvníky proto letošní změny jistě potěší.

Spustit audio