Iva Hüttnerová a její kuchyňské tipy: Cibuli nemelte ve strojku, ořechy do moučníků opražte na másle

Dnes pro vás mám několik rad do kuchyně. 

Cibuli nikdy nemelte strojkem. Může se stát, že zhořkne a zčerná.

Sušené houby před vařením namočte alespoň na dvě hodiny do mírně slaného mléka, budou zase jako čerstvé.

Pokud je pečeně tvrdá, kápněte do výpeku trochu octa a maso v něm ještě chvíli poduste. Krásně změkne.

Ořechy, které chcete použít do moučníků, nasekejte a nechejte zhnědnout na másle. V buchtách i bábovkách budou výraznější a budou mít mnohem lepší chuť.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.