Houbová polévka z Bratislavy
Je to zas něco jiného než česká houbová polévka, ale chutnat bude taky!
Suroviny:
hrnek sušených hub
3-4 mrkve
na noky: 150 g krupice
1 vejce
2 dl mléka
sůl
1,5 l vývaru
petrželka
Postup:
1. Houby pár hodin předem namočíme do studené vody.
2. Příprava noků: mléko dáme vařit, trochu osolíme, přisypáváme krupici a za stálého míchání vaříme, až se těsto odděluje od stěn kastrolu. Necháme vychladnout, pak vmícháme vejce a lžicí vykrajujeme nočky, které zaváříme do vroucí polévky.
3. Nabobtnalé houby dáme do vývaru, povaříme, pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme dál. Po chvíli vkládáme připravené nočky. Na talíři doplníme petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.