Hledáte program na víkend v Ústeckém kraji? Nechte se inspirovat...

18. duben 2024

V Ústeckém kraji se o víkendu můžete vypravit třeba na jarmark, projít si veletrh Dům a zahrada, oslavit Beltain nebo se bavit na autocrossových závodech. Nechybí ale ani koncerty a pohádky…

Sobota 20. dubna

Jiříkov pořádá výroční jarmark s připomínkou, že už 110 let má statut města. K historickému programu patří trhovci, řemeslníci s ukázkami jejich oborů, šermíři, kejklíři, hudba, občerstvení, divadlo i ohnivá show. A ve spořitelně bude od 10 do 16 hodin výstava poštovních známek a starých pohlednic.

V obci není obchod ani hospoda

Knihovna Ústeckého kraje, budova v Churchillově ulici, zve na další Cestování všemi smysly, tentokrát do Japonska. Návštěvníci se mohou těšit na workshop skládání origami, prezentaci tradičních japonských zbraní a oděvů nebo na ochutnávku čajů a japonských sladkostí. Virtuální realita umožní prohlídku šintoistické svatyně, centra Tokia i hory Fudži. Jaroslava Reicheltová bude o Japonsku vyprávět a nebudou chybět ani praktické rady. Začátek je ve 13 hodin.

Keltský svátek Beltain můžete zažít v archeoskanzenu Březno u Loun od 10 do 16 hodin. Uvidíte ukázky keltských řemesel, výzbroje i předmětů denní potřeby, keltské kuchyně i lukostřelby, na ohni si můžete opéci něco dobrého nebo zkusit umlít mouku, jak to dělali Keltové.

Motoareál Chabařovice pak zve všechny milovníky silných motorů na první letošní závod série mezinárodních autocrossů Inter Cars Cup. Čeká na vás unikátní prostředí pro malé i velké a vychutnáte si závody plné adrenalinu, koní pod kapotou a touhy zvítězit. Start v 11 hodin.

Děčín, knihovna

Církvická kulturní společnost pořádá Jarní restart – koncert zpěvačky Ireny Budweiserové a zpěváka a vynikajícího kytaristy Jakuba Racka. Koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Církvicích začíná v 16.15.

V Děčíně v sobotu zahajují turistickou sezónu – program začíná už v 10 hodin na několika místech – pod knihovnou, na Mariánské louce i na Smetanově nábřeží. Budou se prezentovat turistické cíle, ale taky je připravený bohatý sportovní, kulturní a gastroprogram a stánky s prodejem nejen suvenýrů.

V Kulturním centrum v Klášterci nad Ohří v 17 hodin startuje Evža Pepy Štrosse – účinkují Bob a Bobci, Žalman a spol., Devítka a Matěj Štross.

A v Jirkově mají v 20. dubna  od 8 do 12 hodin Jarní farmářské trhy – poté se můžete přemístit na nedaleký Červený Hrádek, kde od 13 do 22 hodin proběhne Festival vína nejen s ochutnávkou těch nejlepších českých a moravských vín, ale také s pestrým zábavným programem. 

Neděle 21. dubna 

Je čas vylepšit své bydlení a zahradu – veletrh Dům a zahrada v Lounech vám nabízí spoustu inspirace i materiálu. Najdete tu okrasné i užitkové rostliny, sadbu, bylinky, keře, cibuloviny a také hnojiva, postřiky, jezírkové ryby, potraviny, přírodní léčiva a mnoho dalšího až po zahradní nábytek, techniku a nářadí. 21. dubna veletrh končí, otevřeno je od 9 do 17 hodin.

Výstava Dům a zahrada. Louny

Není kouře bez ohýnku a není neděle bez pohádky – tak zveme do Městského divadla v Bílině na pohádku o Zlatovlásce v podání Divadla MILLIon. Začátek je v 15 hodin.

Děti i dospělí si užijí také na Veselé pouti v Městském divadle v Chomutově, a to od 19 hodin. Už samotný název nás zavádí tam, kam děti s rodiči velice rády chodí – do světa hudby, kolotočů a říše cizokrajných zvířat. Na pouti se s vámi setkají  dvě roztomilá strašidla Kryšpín a Táhlo, ježibaba a neposední hadi. Představení navštíví Jů a Hele a společně se přenesete do míst plných kouzel, zábavy a legrace.

Severočeské divadlo Ústí nad Labem

Slavný americký muzikál My Fair Lady uvádí dnes v 17 hodin Severočeské divadlo v Ústí nad Labem. Nechte se znovu okouzlit známými melodiemi a příběhem chudé květinářky Lízy Doolitlové, kterou profesor Higgins naučí správně mluvit a uvede ji do tzv. vyšší společnosti. Dlužno dodat, že i on sám se od prostořeké Lízy něco naučí.

Začínali jsme v Lounech a tam můžeme také končit – Kulturní dům Zastávka zve na 14. hodinu na Nedělní prima flám Jiřího Vinše aneb setkání s písničkami, které máte rádi.

Spustit audio