Filé na smetaně
Můžete volit rybu podle vlastní chuti…
Suroviny:
4 porce filé
malý kelímek kysané smetany
3 lžíce oleje
1 menší cibule
1-2 stroužky česneku
sůl
mletá paprika
citronová šťáva
Postup:
- Na oleji smahneme nakrájenou cibuli a plátky česneku.
- Porce ryby osolíme, poprášíme paprikou, pokapeme citronem a položíme na cibulový základ. Nepatrně podlijeme a dusíme, až maso změkne.
- V závěru přimícháme rozkvedlanou kysanou smetanu a už jen necháme přejít var. Podáváme s bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.