Filé na smetaně
Můžete volit rybu podle vlastní chuti…
Suroviny:
4 porce filé
malý kelímek kysané smetany
3 lžíce oleje
1 menší cibule
1-2 stroužky česneku
sůl
mletá paprika
citronová šťáva
Postup:
- Na oleji smahneme nakrájenou cibuli a plátky česneku.
- Porce ryby osolíme, poprášíme paprikou, pokapeme citronem a položíme na cibulový základ. Nepatrně podlijeme a dusíme, až maso změkne.
- V závěru přimícháme rozkvedlanou kysanou smetanu a už jen necháme přejít var. Podáváme s bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.