Filé na smetaně

Můžete volit rybu podle vlastní chuti…

Suroviny:

4 porce filé

malý kelímek kysané smetany

3 lžíce oleje

1 menší cibule

1-2 stroužky česneku

sůl

mletá paprika

citronová šťáva

Postup:

  1. Na oleji smahneme nakrájenou cibuli a plátky česneku.
  2. Porce ryby osolíme, poprášíme paprikou, pokapeme citronem a položíme na cibulový základ. Nepatrně podlijeme a dusíme, až maso změkne.
  3. V závěru přimícháme rozkvedlanou kysanou smetanu a už jen necháme přejít var. Podáváme s bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.