Filé na smetaně
Můžete volit rybu podle vlastní chuti…
Suroviny:
4 porce filé
malý kelímek kysané smetany
3 lžíce oleje
1 menší cibule
1-2 stroužky česneku
sůl
mletá paprika
citronová šťáva
Postup:
- Na oleji smahneme nakrájenou cibuli a plátky česneku.
- Porce ryby osolíme, poprášíme paprikou, pokapeme citronem a položíme na cibulový základ. Nepatrně podlijeme a dusíme, až maso změkne.
- V závěru přimícháme rozkvedlanou kysanou smetanu a už jen necháme přejít var. Podáváme s bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.