Eintopf

Aneb jídlo z jednoho hrnce…

Ingredience
  • hrách, čočka, fazole
  • sůl
  • pikantní klobása
  • případně trochu saturejky
  • sterilované okurky

Postup:

  1. Hrách a fazole namočíme od rána do studené vody, asi hodinu před vařením přidáme i čočku.
  2. Vodu slijeme, zalijeme luštěniny novou vodou a vaříme, až luštěniny změknou – nesolíme! Pro snížení nadýmavosti můžeme do varu přidat trochu saturejky.
  3. Když jsou luštěniny hotové, slijeme je a podle chuti dosolíme. Vedle na pánvičce rozpečeme na kolečka nakrájenou klobásu, dáme na talíře a doplníme sterilovanou okurkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.