Eintopf
Aneb jídlo z jednoho hrnce…
Ingredience
- hrách, čočka, fazole
- sůl
- pikantní klobása
- případně trochu saturejky
- sterilované okurky
Postup:
- Hrách a fazole namočíme od rána do studené vody, asi hodinu před vařením přidáme i čočku.
- Vodu slijeme, zalijeme luštěniny novou vodou a vaříme, až luštěniny změknou – nesolíme! Pro snížení nadýmavosti můžeme do varu přidat trochu saturejky.
- Když jsou luštěniny hotové, slijeme je a podle chuti dosolíme. Vedle na pánvičce rozpečeme na kolečka nakrájenou klobásu, dáme na talíře a doplníme sterilovanou okurkou.
Související
-
Fazole jsou potravou nového tisíciletí. Jsou plné bílkovin, levné a zasytí
Luštěniny do našeho jídelníčku rozhodně patří. Přesvědčí vás o tom náš host – Roman Sejval, učitel technologie přípravy pokrmů ze Soukromé hotelové školy Bukaschool.
-
Rajské fazole
Jestli se tak jmenují podle rajského pyré, nebo podle rajské chuti – to už necháme na vás.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.