Dopravu v Teplicích komplikuje další uzavírka – uzavřena je část Jankovcovy ulice

1. červen 2018 09:35

Řidiče v Teplicích čeká ode dneška (1. 6.) další komplikace. Jde o uzavírku části Jankovcovy ulice v lázeňské části města. Objížďka se týká i městské hromadné dopravy a linkových autobusů.

Jankovcova ulice je uzavřená kvůli rekonstrukci plynovodu, vodovodu a kanalizace. Ta bude probíhat postupně po etapách – vždy mezi křižovatkami, nakonec město položí nový povrch silnice a udělá nové chodníky.

S pracemi začnou plynaři od Masarykovy ulice ke křižovatce s ulicemi Jiřího Wolkera a Sovova, o víkendu budou dělníci překopávat i Masarykovu ulici, tudy ale bude možné projíždět.

Nebude ale možné odbočit z Masarykovy ulice směrem k plavecké hale a naopak – od nových lázní k Masarykově ulici.

Průjezd bude možný jednosměrným oválem u nových lázní. Od Jankovcovy ulice ho odděloval vyvýšený chodník, ale dělníci tam udělali vjezd a výjezd. Pak bude možné pokračovat buď ulicí Svatopluka Čecha do Vrchlického, nebo kolem Hadích lázní.

Znamená to asi trochu větší provoz v lázeňské části města a pro místní v oblasti uzavírek nutnost hledat jiná místa k parkování.

Přes ovál budou projíždět i linky MHD, které pak budou jezdit do ulice Josefa Hory.

Linky 104, 127 a příměstská doprava budou jezdit ulicí Vrchlického – nebudou tedy stavět na zastávce „Masarykova ulice“, která je ve směru do Trnovan, ale až za křižovatkou u nádraží.

Linka 101 pojede z města kolem divadla, Mlýnskou ulicí a dále kolem Hadích lázní.

Nebude jezdit linka 106 mezi nemocnicí a Šanovem I (tj. novými lázněmi) – nahradí ji linky 101 a 104.

Spustit audio

Související