Přestanov: ode dneška musí řidiči počítat s omezením na silnici I/13 z Teplic do Děčína

23. duben 2018 09:55

Silničáři začali s pokládkou nového asfaltu kolem budované okružní křižovatky v Přestanově na Ústecku. Řidiči na hlavním tahu z Teplic na Děčín tak musí po celý pracovní týden počítat s omezením dopravy.

Nový kruhový objezd by měl zklidnit dopravní situaci v obci a také zlepšit průjezd v křížení silnice první třídy se spojnicí na Krupku na Teplicku a Chabařovice na Ústecku.

„Dnes bude probíhat pokládka asfaltové vrstvy v jednom pruhu směrem na Chabařovice, pak se pokládková četa přesune na pravý jízdní pruh směrem na Krupku. Odpoledne pak bude položena pokládková vrstva v druhém jízdním pruhu na Chabařovice a následovat bude druhý jízdní pruh na Krupku,“ popisuje David Huja, stavbyvedoucí firmy Swietelstky, které má stavbu okružní křižovatky na starosti.

Pokládka asfaltových vrstev by měla trvat zhruba pět pracovních dní.

Kolem nové křižovatky buduje Přestanov nové chodníky. „Trochu se potýkáme s projektovou dokumentací, řešíme technické věci. Ale jinak už jsou osazené zastávky, teď se bude dodělávat chodník na pravé větvi, to znamená směrem na Teplice,“ vypočítává starostka Přestanova Miroslava Bechyňová ze Strany svobodných občanů.

Kompletní zprovoznění nové okružní křižovatky je naplánováno na červen. Ani potom si ale řidiči neoddechnou – Ředitelství silnic a dálnic totiž chystá opravy vozovky na třech místech u Přestanova. Všechny tyto opravy jsou naplánované na druhou polovinu roku.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související