Dopravní komplice čekají lidi v areálu nemocnice v Děčíně – kvůli stavbě nového pavilonu

18. říjen 2021 13:13

V děčínské nemocnici začala výstavba nového pavilonu urgentního příjmu. Komplikuje to dopravní situaci v areálu. Hlavní přístup do zdravotnického zařízení je teď horním vchodem z Lužické ulice u konečné autobusu městské hromadné dopravy. Spodní vrátnicí smí projíždět jen zdravotnická auta, vozidla stavbařů a auta těch, kdo potřebují pacienty vyložit přímo před budovu.

Pracovník ostrahy Jan Novák, který stojí mezi závorami u dolní vrátnice děčínské nemocnice, má za sebou od rána maraton vysvětlování, proč lidé nemohou do areálu nemocnice vjíždět a navigování nově příchozích.

„Zmatení? To úplně ne, spíš kolikrát arogantní. Prostě chtějí za každou cenu do areálu vjet, i když jim slušně řeknete, že tam nemohou, tak se tam snaží dostat. Takže mám plné ruce práce,“ konstatuje Jan Novák.

Strážný komunikuje s paní na vrátnici – dává jí pokyn, kdy může závoru zvednout. Ona sama má s neukázněnými lidmi od rána také několik zkušeností: „Občas nás ani neuposlechnou. Přitom vyložit pacienta v areálu samozřejmě mohou, ale nesmějí tam zůstávat,“ vysvětluje.

Lidé mají u nemocnice k dispozici dvěě parkoviště, třetí se připravuje

Od rána tak mohou lidé nechat auto na dvou nemocničních parkovištích – spodním a vrchním, na kterých je v současné době stání zadarmo prodloužené z 30 na 60 minut.

Kvůli velkému vytížení připraví nemocnice ještě další parkovací plochu, kam se vejde asi 40 automobilů.

Připravujeme takové provizorní parkování v oblasti před heliportem, kde se vybuduje ještě jedno, takové provizorní parkovací místo,“ potvrzuje ředitel nemocnice Michal Hanauer.

V areálu nemocnice se také změnily dopravní dispozice. Ten, kdo zaparkuje na horním parkovišti, musí z nemocnice vyjet spodním vjezdem – na něj ho bezpečně dovedou dopravní značky.

Složitá dopravní situace v areálu nemocnice je kvůli výstavbě nového pavilonu centrálního příjmu za více než 770 milionů korun, hotový by měl být do konce roku 2023.

Spustit audio

Související