Domácí kuřecí čínská polévka

Kuřecí čínská, ale ne z pytlíku!

Suroviny a pracovní postup: Půlku kuřete dáme vložíme do studené vody, osolíme a uvedeme do varu. Po asi 20 minutách přidáme hrstku předem namočených a nakrájených sušených hub a dál vaříme. Po půlhodině kuře vyndáme, vykostíme, maso nakrájíme a vrátíme do polévky. Okořeníme pepřem, sojovou omáčkou a vlijeme lžičku škrobu rozmíchaného ve sklence vody, povaříme a nakonec pramínkem vlijeme dvě rozkloktaná vajíčka. Když vejce ztuhnou, ještě chuť doladíme špetkou glutasolu a malou sklenkou vína. Na talíři nebo v misce zdobíme sekanou petrželkou nebo pažitkou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.