Domácí kuřecí čínská polévka
Kuřecí čínská, ale ne z pytlíku!
Suroviny a pracovní postup: Půlku kuřete dáme vložíme do studené vody, osolíme a uvedeme do varu. Po asi 20 minutách přidáme hrstku předem namočených a nakrájených sušených hub a dál vaříme. Po půlhodině kuře vyndáme, vykostíme, maso nakrájíme a vrátíme do polévky. Okořeníme pepřem, sojovou omáčkou a vlijeme lžičku škrobu rozmíchaného ve sklence vody, povaříme a nakonec pramínkem vlijeme dvě rozkloktaná vajíčka. Když vejce ztuhnou, ještě chuť doladíme špetkou glutasolu a malou sklenkou vína. Na talíři nebo v misce zdobíme sekanou petrželkou nebo pažitkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.