Dobře obarvené vlasy omladí, ale i šedivé mohou být šik!

Pro muže jsou ideální speciální barvicí gely - aplikují se přímo při mytí vlasů, působí velmi přirozeně. Ženy mohou oživit barvené vlasy tónovači nebo přelivy. A že vaše pokožka barvy nesnáší? Noste vlasy šedivé a dopřejte si šik střih!

Pokud chcete doladit barvu bez dalšího barvení pomocí tónovacího tužidla, vlasy budou mít spíš objem, ale nedoladí barvu. Lepší jsou kvalitní tónovače.

Když barva bledne, v žádném případě nepřekrýváme vlasy další barvou. Při domácí péči je nejlepším řešením barevný šampon.

Pokud vlasy odrůstají, barvíme zásadně pouze odrosty. Velký rozdíl mezi odrosty a barvenými vlasy - zvlášť, pokud jsou už vlasy šedivé, řeší Jana Burdová tak, že postupně vlasy zesvětluje - tak, aby mezi odrostlou barvou a tou, kterou dodáváme, nebyl velký kontrast. Kolem tváře a kolem pěšinky to tedy mohou být melíry nebo o odstín světlejší barva.

Zvláštní barvy pro muže a pro ženy – ano nebo ne?

Používají se stejné barvy na vlasy pro muže i ženy? Ano, možné to je, ale pro muže jsou lepší speciální tónovací gely, které se aplikují přímo při mytí vlasů, nepřebarví vlas tak sytě a vlas bude tzv. zakašírovaný, přirozený.

Barva kontra přeliv

Rozdíl mezi barvou a přelivem je velký. Barva je určena k prokrytí šedivých vlasů, je silnější, obsahuje většinou amoniak. Přeliv (tónovač) tuto schopnost nemá - šedivý vlas pouze zakašíruje, ale stejně je nezastupitelný. Pokud si totiž barvíme odrosty jednou barvou, například hnědou, a barvíme vždy celé délky, máme nakonec vlasy skoro černé.

Tónovače, které jsou velmi jemné, jsou určené právě k dosycení barvy ve vymytých špičkách vlasů, v délkách vyšisovaných sluníčkem. A pokud jste přírodní zrzka a toužíte po původním lesku, nepoužívejte nikdy barvu, vždy jen přeliv nebo tónovač. Nebo vlasy dobarvěte jemně přírodní henou.

Melíry doma? Nikdy!

Jak je to s melírováním? V žádném případě ho nezkoušejte doma. Pokud kadeřník udělá melír správně, není třeba ho dodělávat každý druhý měsíc do pěšinky. Jde jen o jiné položení fólií. Podívejte se na hollywoodské celebrity, které mají u hlavy přirozené odrosty, pak vlasy přecházejí do světlejších tónů, rozhodně nemají hlavu pruhovanou.

Každé další melírování vlasy vysušuje a narušuje jejich strukturu. A pokud je pokožka hlavy citlivá nebo porušená a barvení se jí nelíbí, tak zkrátka vlasy nebarvěte. Přizpůsobte tomu střih a noste vlasy šedé!

Spustit audio