Do zoo v Děčíně bude znovu jezdit bezplatná autobusová linka. Letos bude stavět na více zastávkách

14. červen 2024 08:30

Do děčínské zoologické zahrady se od 15. června dostanete pohodlněji – minibusem. Letošní provoz bezplatné autobusové přepravy do zoo přináší několik novinek, například víc zastávek na trase.

Letošní provoz linky 216 do zoologické zahrady v Děčíně začíná v sobotu 15. června. Do konce měsíce a také v září bude zdarma přepravovat návštěvníky do zoo i ze zahrady o víkendech. V prázdninových měsících pak bude minibus jezdit i ve všední dny. Letos bude navíc minibus zastavovat na více zastávkách, než tomu bylo v minulosti.

Přibylo například zastavení u expozice Rajské ostrovy na Teplické ulici, dál pak u autobusového nádraží a u obchodního domu Tesco. To proto, aby návštěvníci města mohli svá auta nechat na parkovištích bez poplatku a do zoologické zahrady pohodlně dojet minibusem.

Jízdní řád bezplatné linky do zoologické zahrady najdou zájemci na webových stránkách dopravního podniku města Děčína. První spoj odjíždí po 8:30 od autobusového nádraží a poslední pak návštěvníky od zoologické zahrady odveze v 18:30. Minibus má kapacitu 15 sedících a 27 stojících cestujících.

Podle mluvčí děčínského magistrátu Romany Silvarové vyjde provoz linky za letošní sezonu na půl milionu korun.

Bezplatná linka nabízí pohodlnější a snazší cestu do zoo

Město se rozhodlo zavést speciální minibus do zoologické zahrady v roce 2019, a to hlavně kvůli tomu, že parkoviště kolem zahrady má velice omezenou kapacitu a často se stávalo, že návštěvníci zablokovali divoce parkujícími auty i samotný příjezd do lesoparku na Pastýřské stěně, kde se zahrada nachází.

Navíc je cesta, která k zoo vede, velice strmá, a tak může minibus pomoci dostat se do oblíbeného turistického cíle, který vloni navštívilo víc než 125 000 lidí, i těm, kteří mají problémy s pohybem nebo třeba maminkám s kočárky.

Spustit audio

Související