Do zahrad zámku Pillnitz až do konce března zdarma

31. leden 2013

Deník Freie Presse po delší době opět psal o zahradách zámku Pillnitz, který leží na kraji Drážďan. Od 1. února až do konce března budou oblíbené zahrady zdarma přístupné i o víkendu.

Od loňského dubna se totiž do zámeckého parku začalo platit vstupné, které má přispět na velice nákladné zahradní úpravy. S koncem turistické sezony byl vstup zpoplatněn jen o víkendech a svátcích. A nyní, v nejméně atraktivní části roku, bude zámecký park v Pillnitz možné navštívit po všechny dny zcela zdarma. I v zimě ale tento park na břehu Labe skýtá krásnou procházku.

Die Tageszeitung Freie Presse schreibt wieder nach längerer Zeit über die Gärten auf dem Schloss Pillnitz, das sich am Rande Dresden befindet. Vom 1.Februar an bis Ende März ist der Besuch im beliebten Schlosspark auch an den Wochenenden kostenfrei. Seit April voriges Jahr müssen nämlich Besucher im Schlosspark Eintrittsgeld bezahlen, das auf die teure Gartenpflege aufgewendet wurde. Am Ende der touristischen Saison wurde der Zutritt in den Park nur an den Wochenenden und Feiertagen gebührenpflichtig. Und jetzt, während der am wenigsten attraktiven Zeit des Jahres, kann der Schlosspark Pillnitz auch tagsüber eintrittsfrei besucht werden. Dieser Park am Ufer der Elbe bietet aber auch im Winter einen schönen Spaziergang an.


Zvětšit mapu
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.