Do nemocnic Krajské zdravotní mohou opět návštěvy. Zakázané byly od listopadu kvůli epidemii koronaviru

21. únor 2022 14:14

Nemocnice, které patří v kraji pod společnost Krajská zdravotní, pouští od 21. února na oddělení opět návštěvy. Počet lidí nově nakažených koronavirem totiž stále klesá a situace ve zdravotnických zařízeních je stabilní.

Na většině oddělení děčínské nemocnice návštěvy začaly úderem 14 hodiny. Podle ředitele Michala Hanauera směli po vyhlášení zákazu návštěv do nemocnic Krajské zdravotní, který platil od 4. listopadu loňského roku, docházet příbuzní za lidmi v terminálním stádiu nemoci, u porodu směly být třetí osoby a společnost také povolila přítomnost jednoho zákonného zástupce u nezletilých dětí.

Teď mohou příbuzní a přátelé za všemi pacienty na všech odděleních bez omezení.

V děčínské nemocnici je sice rušno, ale počet příchozích lidí se tu podle pracovníků na vrátnici nijak nevymyká normálu. Lidé tu navíc mají trošku komplikovanější pohyb po celém areálu kvůli stavbě nového pavilonu urgentního příjmu.

Podobně jako Krajská zdravotní povolila od 21. února návštěvy na odděleních i Městská nemocnice v Kadani na Chomutovsku i městská nemocnice ve Varnsdorfu.

Také Hornická nemocnice s poliklinikou v Bílině se rozhodla na oddělení vpustit návštěvníky. Podle jednatelky zdravotnického zařízení Andrey Novákové tam zatím mohou po poradě s primářem přijít lidé za hospitalizovanými třikrát v týdnu, a to ve středu, sobotu a neděli, vždy od 14 do 16 hodin.

Lidé už mohou navštěvovat své blízké také v nemocnici v Žatci, kde zrušili zákaz návštěv už minulý týden. Ve všech nemocnicích je nutné mít po celou dobu návštěvy nasazený respirátor.

Návštěvy zatím nemohou za pacienty do nemocnic v Roudnici a v Lounech

Pro návštěvy prozatím ale zůstává uzavřená nemocnice v Roudnici nad Labem. Tam covidové oddělení zrušili už 13. ledna a podle ředitele léčebné péče Karla Balabána už epidemická situace chod nemocnice nijak neovlivňuje. S umožněním návštěv ale zdravotnické zařízení vyčkává na pokyny od ministerstva zdravotnictví.

Také v nemocnici v Lounech ještě tento týden zůstanou pro návštěvníky oddělení uzavřená, podle mluvčího Adama Knesla by tam mohli zákaz návštěv zrušit příští týden.

Spustit audio

Související