Divadelní spolek DUHA z Povrlů uvádí hru Hvězdy září v kalendáři

11. duben 2013

I v Povrlech na Ústecku mají nadšené ochotníky. Spolek DUHA vede už roky režisér Karel Sobota. Jeho hry jsou aktuální, protknuté jeho velmi osobitým humorem. V současnosti nacvičují hru s názvem Hvězdy září v kalendáři.

O čem nová hra bude a odkud její autor a režisér Karel Sobota čerpal? „Scénář je velice prostinký a jak ze života – je to o tom, že chybí peníze na léčbu nevyléčitelných nemocí. Realita je, že se na každého nedostane a tam, kde je smutná realita, tam nastupuje solidarita... A to je to pěkné.“ vysvětluje režisér hry Karel Sobota. Podle jeho manželky prý jde už jeho jubilejní, desátou hru.

Nejstarším členem souboru je Karla Dostálová, pro kterou je divadlo životem. Sama je i přes svůj pokročilý věk opravdu při síle, jak se můžete přesvědčit na přiložené fotografii. Pan režisér jí ve své nové hře přisoudil němou roli.

„Je to role učitelky, která přišla o hlas ve škole, protože děti neposlouchali. Byla moc hodná a děti nepřekřičela... Hraji němou roli... Pan režisér s manželkou mě do divadla zpátky donutili, za což jsem byla opravdu vděčná.“ Sama má za sebe v souboru náhradu – dceru Karlu a vnučku Karolínu, které po ní podědily lásku k divadlu.

Premiéra hry ochotnického souboru DUHA Hvězdy září v kalendáři uvidíte v sobotu 13.4. od 18 hodin v kině v Povrlech.

Spustit audio