Dělníci začali připravovat opravu kulturního domu Říp v Roudnici nad Labem

4. září 2018

V Roudnici nad Labem na Litoměřicku začíná oprava kulturního domu Říp. Práce jsou naplánované do konce příštího roku, město si na opravy vzalo úvěr. Ten bude splácet 10 let.

Podle vyjádření vedení města je stav kulturního domu špatný. Podle místostarosty města Františka Padělka z uskupení Společně pro Roudnici nevyhovují prostory technicky a podobně nevyhovující jsou podle jeho vyjádření na jednom ze zastupitelstev města také hygienické podmínky.

Oprava má kulturní dům v historickém centru města proměnit v multifunkční kulturní zařízení. Lidé by tam tak po opravách mohli zajít na divadelní nebo hudební vystoupení a k dispozici by měli mít opět také společenský sál nebo restauraci.

Podle smlouvy zveřejněné v registru smluv zaplatí Roudnice za opravu víc než 64 milionů korun.

Dělníci už celý objekt převzali a začínají s přípravnými pracemi před hlavní rekonstrukcí. Kvůli tomu musí lidé počítat na Husově náměstí s mírným omezením. Podle smlouvy se stavební firmou mají být práce na opravě kulturního domu hotové nejpozději do 31. prosince 2019.

S opravou kulturního domu ale někteří obyvatelé města nesouhlasili. Proti jeho rekonstrukci dokonce vznikla petice. Několik desítek lidí totiž nesouhlasilo s tím, aby se město kvůli ní zadlužilo.

Roudnice nad Labem si totiž na opravy půjčila a úvěr bude splácet 10 let.

autor: bach
Spustit audio

Související