Roudnice nad Labem chystá opravu kulturního domu

24. červenec 2018 09:57

16 měsíců by měla podle plánů radnice trvat rozsáhlá oprava kulturního domu v Roudnici nad Labem. Po měsících příprav už město zná i termín, kdy by měly práce začít.

Předpokládaným termínem zahájení prací je letošní září, protože město už ukončilo výběrové řízení na zhotovitele celé stavby.

Do soutěže se přihlásily dvě firmy. Výběrová komise doporučí jednu z nich jako vítěze v tuto středu radě města ke schválení, takže už zítra (25. 7.) by roudnická radnice měla oficiálně znát jméno společnosti, která bude mít vše na starosti. Pokud tedy podepíšou smlouvu a nevyskytnou se žádné komplikace.

Cílem kompletní opravy je podle místostarosty města Františka Padělka z hnutí Společně pro Roudnici získat multifunkční prostor.

„Bude tam vybudováno pojízdné hlediště, které bude především využíváno při divadelních představeních, bude tam kompletně nové sociální zařízení a výtah pro logistické zajišťování, jako zázemí bude sloužit nová kavárna a budova bude také připravena pro dobudování 3D kina,“ vypočítává Padělek.

Z kavárny bude přístup také na terasu, která díky opravě získá úplně nový vzhled a bude tak návštěvníkům k dispozici.

Některým obyvatelům Roudnice se nelíbilo, že si město chce vzít na celou opravu úvěr. Sepisovali proto i nesouhlasnou petici. Radnice si ale přesto nakonec půjčila 60 milionů korun. Zbývající zhruba 3 miliony dodá ze svého rozpočtu. Úvěr je smluvený na 10 let s možností dřívějšího splacení.

Kulturní dům sice bude po dobu opravy uzavřený, město ale má připravené náhradní prostory pro konání kulturních akcí, a to buď v hotelu Koruna, nebo na zámku.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio

Související