Dělníci opravují trať u Hřivic, kde v květnu vykolejil vlak. Půjde tam jezdit rychleji

4. říjen 2019 15:00

Na celé trati mezi Louny a Rakovníkem by za necelý měsíc měly znovu jezdit vlaky. Provoz na její části stojí od konce května, kdy u Hřivic vykolejil nákladní vlak a trať poškodil. Škoda tehdy dosáhla šesti milionů korun.

Správa železniční dopravní cesty potom rozhodla, že opravy po nehodě spojí s už naplánovanou rekonstrukcí a modernizací celého úseku mezi Hřivicemi a Domoušicemi. Ta začala v létě a finišuje právě teď.

„Celá trať byla postavena na dřevěných pražcích. Teď se to vyměnilo za betonové. Vyměnily se i kolejnice. Zvýší se tak rychlost, kterou tudy budou moci vlaky projíždět – doteď tu byla 50kilometrová, odteď mezi 70 a 90 kilometry, záleží na traťových úsecích,“ popisuje stavbyvedoucí Petr Novák.

Oprava 9 kilometrů trati mezi Domoušicemi a Hřivicemi bude stát 136 milionů korun.

„Součástí této opravy je také oprava 5 železničních přejezdů, 7 mostních objektů a 7 propustů,“ doplňuje náměstek ředitele SŽDC Ústí nad Labem Vladimír Růžička.

Opravy na trati by měly skončit 30. října. Hned poté by opět mezi Louny a Rakovníkem měly začít jezdit osobní i nákladní vlaky.

autor: Libor Želinský
Spustit audio

Související