Děčín: Další dopravní komplikace kvůli výstavbě Vilsnické spojky

11. červenec 2017

Řidiči v Děčíně musí počítat s novými komplikacemi spojenými kvůli výstavbě Vilsnické spojky. Dvoukilometrový úsek nové silnice odvede těžkou nákladní dopravu z centra města, navíc její mimoúrovňová křižovatka by měla zůstat při povodních spojnicí mezi oběma břehy řeky. Nejnovější komplikace jsou na ulici Ústecká, tam dopravu brzdí semafory.

Práce už pokročily natolik, že stavbaři uzavřeli pro dopravu podjezd mezi Ústeckou a Dělnickou ulicí. Potvrdila to mluvčí města Markéta Lakomá: „Muselo dojít k uzavření podjezdu na křižovatce ulic Ústecká a Dělnická. Toto omezení potrvá do 25. srpna. Provoz na Dělnické ulici jinak nebude omezen ze směru ze Želenic.“

Uzavření podjezdového viaduktu mezi Ústeckou a Dělnickou ulicí ovlivní během pár dní také Městskou hromadnou dopravu v Děčíně. „Především se to bude týkat linky 37. Stále projíždíme stavbou, ale v momentě schválení výjimkového jízdního řádu začneme obsluhovat pouze stanice v Ústecké ulici s tím, že linka bude ukončena ve stanici Kotva,“ říká ředitel Dopravního podniku Bohumil Bárta.

autor: dap
Spustit audio