Cukr jde při vaření nahradit, ale nedělám to rád, přiznává učitel technologie přípravy pokrmů

Jde ve vaření a pečení nahradit cukr? Čím? Má to stejnou chuť? O zdravějším vaření si povídáme s Romanem Sejvalem, učitelem technologie přípravy pokrmů ze soukromé hotelové školy Bukaschool v Mostě.

„Sladká chuť je v kuchyni prostě nenahraditelná, a to především v cukrařině,“ upozorňuje v rozhovoru Roman Sejval.

Pokud je ale cukr v pokrmech potřeba nahrazovat, doporučil by místo něj třeba javorový sirup nebo jiný přírodní zdroj cukru, například rozinky. „Dá se to takhle dochutit, ale nejsem toho zastáncem. Ten výsledek prostě bude určitě jiný, než když tam přidáte klasický bílý cukr,“ dodává.

Co si myslí o stévii a dalších alternativních sladidlech? Dá se vařit chutně a přitom to s cukrem nepřehnat? A má smysl nahrazovat cukr medem? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.

Spustit audio