Čikinomuraisu (rizoto s kuřecím masem)

Inspirace z knihy Tomia Okamury Český sen… Suroviny a postup: V teflonovém hrnci na troše oleje osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájená kuřecí prsa, mícháme a opékáme tak dlouho, až je maso měkké. Pak přidáme uvařenou bílou rýži (nejlépe japonskou, protože přirozeně lepí), sůl, pepř, trochu kečupu a dobře promícháme. Na pánvi připravíme omeletu: rozkvedláme vajíčka se špetkou soli, cukru, lžící saké (nebo bílého vína) a vlijeme na rozpálený olej. Na polovinu omelety dáme rýži s masem, přehneme na půl a zdobíme kečupem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A TOMIO OKAMURA!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.