Chystáte se o víkendu na lyže? Skiareály v Krušných horách jsou připraveny!

7. únor 2014

Od minulého víkendu můžete konečně vyrazit do Krušných hor na pořádnou lyžovačku. Jaké novinky na vás v lyžařských areálech čekají?

Na Boží Dar můžete vyrazit o víkendu klidně i bez lyží nebo snowboardu. Vyzkoušet tam totiž můžete takzvaný snowtubing. Jde o jízdu na gumové duši ve sněhovém korytu. Jde o skvělou zábavu, na kterou se ale musíte i patřičně obléknout. V provozu je, stejně jako místní vleky, od 9 do 16:30.

Dobrá zpráva pro běžkaře, na Božím Daru najdete několik kilometrů upravených běžeckých stop. Nedaleký Klínovec nabízí od letošní sezóny skibus, který vás převeze do sousedního německého areálu Fichtelberg. Zastávku najdete těsně pod vrcholem Klínovce a v rámci Inter Skiregionu můžete jeden skipas využít v obou areálech.

Všechny Chomutováky bude určitě zajímat, že ve ski areálu Mezihoří upravili provozní dobu. Ve všední dny od 10:00 do 15:00, o víkendu od 09:00 do 16:00. Nově se tam také dá jezdit na čipovou kartu. Díky tomu vás časová jízdenka ve všední dny vyjde na 200 korun za tři hodiny lyžování.

V Českém Jiřetíně na Mostecku pro vás připravili nový zastřešený bufet pod sjezdovkou Čerťák. Na Klínech zase udělali radost všem malým dětem. První sklouznutí si tu můžou vyzkoušet v Kids parku na velmi mírném svahu, zkušenější vyrazí do Junior parku, na kterém se od letoška rozjel pojízdný koberec. Nejmenším lyžařům tak odpadne problém s nastupováním na kotvu.

Příjemnou novinkou je na Klínech i přehled nalyžovaných kilometrů. Podle čísla skipasu zjistíte pomocí webových stránek sportareálu, kolik jste toho za celý den najezdili. Nejpilnější se navíc můžou zapojit do soutěže.

Ve Ski areálu Telnice nedávno rozjeli zbrusu novou sedačkovou lanovku na vleku Rudný. Lyžaři z Děčína sem navíc můžou každý víkend dojet vláčkem takzvané Kozí dráhy.

autor: Milan Král
Spustit audio