Chřestová polévka s máslovou jíškou
Chřestová polévka není jednoduchá… Suroviny a postup: Čtvrt kg chřestu sloupneme, dřevnatější část nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Když jsou kousky měkké, vyndáme je a prolisujeme zpátky do vývaru. Vršky uvaříme zvlášť a vývar z nich ještě přilijeme do polévky. Tu zahustíme máslovou jíškou (vrchovatá lžíce másla a 2 lžíce hl.mouky), povaříme a pak do polévky přidáme zvlášť uvařené chřestové vršky, na závěr vmícháme půl šálku sladké smetany s 1 žloutkem na zjemnění, okořeníme muškátovým květem, zdobíme sekanou petrželkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.