Chřest s vlámskou omáčkou
Nestačí vám jen tak uvařený a politý máslem? Suroviny a postup: Pro čtyři osoby uvaříme asi 1 kg chřestu, který předem oloupeme a překrojíme na půlku. 2 uvařené žloutky rozmícháme do hladka s 15 dkg rozehřátého másla, opepříme a vmícháme sekanou pažitku. Touto omáčkou přelijeme uvařené kousky chřestu a komu je líto zbylých vařených bílků, může je nasekat na kostičky a posypat chřest na talíři.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.