Chomutov chce letos začít opravovat silniční spojení sídlišť Březenecká a Písečná

28. únor 2023 08:11

Chomutov začal hledat firmu, která obnoví povrch vozovek v ulici Březenecká a také Pod Strážištěm. Jde o první část oprav na hlavní silnici, která vede skrz velká sídliště Březenecká a Písečná. V následujících letech přijdou na řadu i všechny úseky mezi oběma sídlišti. Práce začnou na jaře.

Během první etapy oprav by měla stavební firma obnovit povrchy vozovky v ulicích Březenecká a Pod Strážištěm. Kromě nového asfaltu půjde i o obnovu takzvaných zálivů i nástupišť MHD a přechodových ostrůvků. V ulicích bude nové veřejné osvětlení. Předpokládaná hodnota těchto prací je podle vedení města kolem 25 milionů korun.

V květnu by Chomutov chtěl mít podepsanou smlouvu s vítěznou stavební firmou a práce by měly trvat od léta do konce roku.

Podle náměstka chomutovského primátora Davida Dindy z hnutí Nový Sever je obnova hlavní sídlištní komunikace jednou z priorit současného vedení města. V každém dalším roce se proto počítá s pokračováním a navazující etapou tak, aby byla silnice od Březenecké až po Písečnou komfortní pro řidiče a bezpečná pro chodce.

Mělo by jít o celkem tři etapy celkem tří let. Cenu za celý úsek nechce zatím vedení Chomutova předpovídat – odvíjí se od ceny materiálu i práce. Je také možné, že se všechny tři etapy podaří vysoutěžit levněji, než je cena, která vychází z projektu.

Spustit audio

Související