Chilli con carne
Taková dost zjednodušená verze. Chutná ale velmi...
Suroviny:
500 g hovězího masa
1 cibule
2 stroužky česneku
100 ml pasírovaných rajčat
miska uvařených fazolí
2 lžíce sádla
1 lžíce kořenící směsi chilli con carne
sůl
pepř
1 kostička kvalitní hořké čokolády
Postup:
- Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme.
- Přidáme pasírovaná rajčata, kořenící směs chilli con carne, promícháme, podlijeme a dusíme do měkka.
- V závěru vhodíme kostičku čokolády, necháme rozpustit a úplně nakonec přidáme uvařené fazole a necháme prohřát.
Související
-
Chilli – lék i afrodiziakum
Do Evropy se chilli papričky dostaly z Indie. Zpočátku se používaly na prudce nakažlivé kožní choroby. Mohou nejen dochutit jídlo, ale pomohou vám i s hubnutím.
-
Nejlepší horká čokoláda? S chilli a mořskou solí!
O neobyčejných vlastnostech čokolády už bylo řečeno mnohé. Obsahuje cenné minerály a vitamíny a bývají jí připisovány i afrodiziakální vlastnosti. Každopádně je to ...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.