Chilli con carne

Taková dost zjednodušená verze. Chutná ale velmi...

Suroviny:

500 g hovězího masa

1 cibule

2 stroužky česneku

100 ml pasírovaných rajčat

miska uvařených fazolí

2 lžíce sádla

1 lžíce kořenící směsi chilli con carne

sůl

pepř

1 kostička kvalitní hořké čokolády

Postup:

  1. Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme.
  3. Přidáme pasírovaná rajčata, kořenící směs chilli con carne, promícháme, podlijeme a dusíme do měkka.
  4. V závěru vhodíme kostičku čokolády, necháme rozpustit a úplně nakonec přidáme uvařené fazole a necháme prohřát.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.