Cestující v ústecké a teplické MHD čekají v roce 2024 novinky

2. leden 2024 08:45

Cestující v městské hromadné dopravě v Ústí nad Labem a v Teplicích si musejí od ledna zvyknout na změny. V Ústí se skoro vždy a všude bude nastupovat jen předními dveřmi, v Teplicích pak provoz MHD převzalo město.

Cestující v teplické MHD zatím jezdí zadarmo díky tomu, že nový odbavovací systém totiž zatím nefunguje. 29. prosince se totiž společnost Městská doprava Teplice dověděla, že dodavatel nestihne včas nainstalovat potřebný software.

Zároveň s tím nefunguje ani informační systém – takže číslo linky a cílovou zastávku si cestující přečtou na cedulích za předním sklem vozu.

Cestující MHD v Teplicích jezdí dočasně zdarma

Vše by snad podle náměstka primátora Tomáše Hadvigy z hnutí ANO mohlo začít fungovat během tohoto týdne. Poté už bude možné v teplické MHD platit i kartou. Městská doprava má přitom podle něj řidičů dost, takže by všechny spoje měly jezdit podle jízdního řádu.

Na provoz MHD letos dají Teplice své firmě příspěvek přes 175 milionů korun.

V Ústí nad Labem pak začal od 1. ledna platit nástup předními dveřmi na všech trolejbusových i autobusových linkách. Výjimkou je ale nejužší centrum města, kde bude nástup předními dveřmi povinný vždy až od 18 hodin.

Spustit audio

Související