Teplickou MHD bude od nového roku provozovat město. Dosavadní dopravce teď kvůli nemocným řidičům částečně omezil provoz

21. listopad 2023 13:50

Dopravce omezil v Teplicích od poloviny listopadu provoz MHD. Vysvětluje to vysokou nemocností řidičů. Změny budou platit do konce roku, pak městskou hromadnou dopravu přebírá organizace města.

V současné době nejezdí třeba linka 109 z Prosetic přes Benešovo náměstí a hlavní nádraží k Olympii. Společnost Arriva o tom informuje na svém webu. Tam také vyvěsila upravené jízdní řády dalších 10 linek, kterých se změny dotkly. Třeba linka 110 k botanické zahradě už jezdí jen v pracovní dny.

Od 27. do 29. prosince pak bude na všech linkách platit víkendový provoz. Aktualizované jízdní řády by měly viset i na zastávkách.

Nový provozovatel teplické MHD zavede nový odbavovací systém

Od nového roku přebírá provoz nová příspěvková organizace města s názvem Městská doprava Teplice. Odsouhlasili to zastupitelé v prosinci roku 2021 s cílem vylepšit služby a také kvůli možnosti ovlivňovat chod podniku. Zatím městu patří vozidla a trakční vedení, dopravu provozuje soukromý dopravce.

Jízdní řády by se kvůli změně provozovatele výrazně měnit neměly a zůstat má i cena. Uvedla to mluvčí Teplic Adina Sedláková. Podle ní se předprodej nastěhuje do obchodního domu Fontána pod radnicí, otevřeno má být denně včetně víkendů. Zakoupené jízdní doklady budou nadále platit, v prodeji budou i jízdenky krajského dopravce.

Městská doprava Teplice zavede nový odbavovací systém, který umožní platbu platební kartou.

Spustit audio

Související