Česnekové špagety - variace číslo 37

Česnek si báječně rozumí s těstovinami...Suroviny a postup:Uvaříme špagety (popřípadě jiné těstoviny), jak jsme zvyklí. Pro 4 osoby zpěníme na troše olivového oleje 2 větší nakrájené cibule, pak přidáme malou krabičku rajského protlaku, malý šálek nastrouhaného jablka nebo cukety a komu nevadí, že do italské kuchyně kečup nepatří, přidá i 2-3 lžíce kečupu. Osolíme, opepříme, přidáme trochu sušeného oregána a mírně dusíme, teprve v závěru přidáme 4-5 stroužků utřeného česneku. Na ocezené špagety na talířích dáme tuto rajskočesnekovou omáčku a posypeme strouhaným sýrem - místo eidamu zkuste někdy sýr balkánského typu nebo nivu.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!