Česká televize natáčí na Chomutovsku nový krimi seriál

9. září 2019

Režisér Viktor Tauš natáčí pro Českou televizi šestidílný krimiseriál „Zrádci“. Diváky zavede do prostředí česko-vietnamské drogové mafie. Natáčení začalo na jaře. V těchto dnech filmaři točí na Chomutovsku. Několik scén se odehrává také v bývalé budově městských lázní v Chomutově.

„Hraju kapitána Rejfka, jsem vlastně jeden z toho základního vyšetřovacího protidrogového týmu, s Lenkou Krobotovou, na začátku té první části, jsem asi nejbližším parťákem Vaška Neužila,“ říká herec Rostislav Novák, který hraje jednoho z policistů.

Spolupráce s režisérem Viktorem Taušem je podle jeho slov výjimečná: „Ten způsob toho natáčení – to, jakou technikou to Viktor točí. Točí to na jeden objektiv, bez svícení. Takhle blízko jsem kameru u obličeje neměl, protože někdy mám tu kameru jen 3 centimetry od obličeje,“ popisuje Novák.

Z natáčení seriálu Zrádci

S nabídkou Chomutovska jako seriálové lokace oslovila produkci Filmová kancelář Ústeckého kraje. Zájem o natáčení ze strany filmových štábů je v Ústeckém kraji rok od roku větší.

Krimi seriál „Zrádci“ se kromě Chomutova točil také v kostele v krušnohorském Výsluní nebo v areálu povrchového lomu ČSA na Mostecku.

V poslední době také vznikly v Ústeckém kraji například seriály „Pod hlavou“, „Pustina“, „Rapl“, „Most!“ anebo „Sever“, který se točil na Teplicku a jehož druhý díl dnes večer odvysílá Česká televize.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související