Ceny bydlení v Drážďanech rostou

7. říjen 2012

Stoupající popularita Drážďan se odrazila i na ceně bydlení v tomto městě. Podle saského tisku se tu cena nájemního bydlení meziročně zvýšila o téměř čtrnáct procent.

Za metr čtverečné se průměrně platí 6,60 Euro. Drážďany se tak dostaly na úroveň měst, jako jsou Brémy nebo západní Berlín. Dražší jsou i byty v soukromém vlastnictví a rodinné domy. O bezmála šest procent víc než vloni. Za čtvereční metr v bytě se teď v Drážďanech v průměru platí 950 euro. Rodinný dům stojí kolem 190 000 Euro.

Die Mietpreise spiegeln die steigende Popularität Dresdens. Laut der sächsischen Presse stiegen die Mietpreise binnen Jahresfrist fast um 14 Prozent. Durchschnittlich bezahlt man pro Quadratmeter 6,60 Euro. Damit hat Dresden das Niveau von solchen Städten wie Bremen oder Westberlin erreicht. Teurer sind auch Wohnungen im Privatbesitz und Einfamilienhäuser. Um beinahe sechs Prozent mehr als ein Jahr zuvor. Die Preise liegen jetzt in Dresden bei 950 Euro je Quadratmeter. Ein Einfamilienhaus kostet im Durchschnitt 190 000 Euro.

Spustit audio