Část Ústeckého kraje v noci zasáhlo husté sněžení. Mokrý sníh může působit komplikace v dopravě

28. listopad 2023 11:40

Některá místa v Ústeckém kraji zasáhlo během večera a noci sněžení. Upozorňovali před tím meteorologové. Během úterý se ke sněžení ještě přidá náledí a na horách i závěje.

Podle meteorologů napadlo na silnice ve vyšších polohách zhruba šest centimetrů mokrého a těžkého sněhu. Ten může na silnicích působit komplikace.

Problémy mají například řidiči na silnici I/7 u Hory Svatého Šebestiána, kde se tvořily kolony už od pondělního večera. Ve 23. hodin pak museli policisté silnici kompletně uzavřít – dopravu z ní odklánějí už v Chomutově na křížení se silnicí I/13.

Podle mluvčí Správy a údržby silnic Lenky Holovské je uzavřená také silnice spojující Malý Háj a Horu Svaté Kateřiny, a to kvůli stromům, které se pod tíhou mokrého sněhu naklánějí do části vozovky.

Nezahálejí ani hasiči – do úterního rána vyjížděli k 17 popadaným větvím a stromům.

Meteorologové teď varují před náledím, které se může na silnicích tvořit od úterního odpoledne, v horských oblastech Ústeckého kraje by si pak měli lidé dávat pozor na sněhové jazyky a závěje, které se mohou tvořit ve výšce zhruba od 600 metrů nad mořem.

Spustit audio