Bylinková pečeně
Využijte čerstvé bylinky!
Suroviny:
500 g vepřové krkovice nebo plecka
80 g dobré slaniny
1 cibule
1 velká lžíce másla
sůl
kmín
rozmarýn, libeček, šalvěj
Postup:
- Maso osolíme, okmínujeme a na několika místech protkneme bylinkami – celými snítkami.
- Připravené maso vložíme na nakrájenou cibuli a nakrájenou slaninu, mírně podlijeme a pečeme do měkka.
- V závěru výpek zjemníme máslem, můžeme přidat i česnek, ale ten trochu přebije bylinky.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.