Bylinková pečeně
Využijte čerstvé bylinky!
Suroviny:
500 g vepřové krkovice nebo plecka
80 g dobré slaniny
1 cibule
1 velká lžíce másla
sůl
kmín
rozmarýn, libeček, šalvěj
Postup:
- Maso osolíme, okmínujeme a na několika místech protkneme bylinkami – celými snítkami.
- Připravené maso vložíme na nakrájenou cibuli a nakrájenou slaninu, mírně podlijeme a pečeme do měkka.
- V závěru výpek zjemníme máslem, můžeme přidat i česnek, ale ten trochu přebije bylinky.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.