Bylinková pečeně

Využijte čerstvé bylinky!

Suroviny:

500 g vepřové krkovice nebo plecka

80 g dobré slaniny

1 cibule

1 velká lžíce másla

sůl

kmín

rozmarýn, libeček, šalvěj

Postup:

  1. Maso osolíme, okmínujeme a na několika místech protkneme bylinkami – celými snítkami.
  2. Připravené maso vložíme na nakrájenou cibuli a nakrájenou slaninu, mírně podlijeme a pečeme do měkka.
  3. V závěru výpek zjemníme máslem, můžeme přidat i česnek, ale ten trochu přebije bylinky.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.