Bylinková pečeně

Využijte čerstvé bylinky!

Suroviny:

500 g vepřové krkovice nebo plecka

80 g dobré slaniny

1 cibule

1 velká lžíce másla

sůl

kmín

rozmarýn, libeček, šalvěj

Postup:

  1. Maso osolíme, okmínujeme a na několika místech protkneme bylinkami – celými snítkami.
  2. Připravené maso vložíme na nakrájenou cibuli a nakrájenou slaninu, mírně podlijeme a pečeme do měkka.
  3. V závěru výpek zjemníme máslem, můžeme přidat i česnek, ale ten trochu přebije bylinky.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.