Bylinková pečeně
Využijte čerstvé bylinky!
Suroviny:
500 g vepřové krkovice nebo plecka
80 g dobré slaniny
1 cibule
1 velká lžíce másla
sůl
kmín
rozmarýn, libeček, šalvěj
Postup:
- Maso osolíme, okmínujeme a na několika místech protkneme bylinkami – celými snítkami.
- Připravené maso vložíme na nakrájenou cibuli a nakrájenou slaninu, mírně podlijeme a pečeme do měkka.
- V závěru výpek zjemníme máslem, můžeme přidat i česnek, ale ten trochu přebije bylinky.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.