Bylinková pečeně

Využijte čerstvé bylinky!

Suroviny:

500 g vepřové krkovice nebo plecka

80 g dobré slaniny

1 cibule

1 velká lžíce másla

sůl

kmín

rozmarýn, libeček, šalvěj

Postup:

  1. Maso osolíme, okmínujeme a na několika místech protkneme bylinkami – celými snítkami.
  2. Připravené maso vložíme na nakrájenou cibuli a nakrájenou slaninu, mírně podlijeme a pečeme do měkka.
  3. V závěru výpek zjemníme máslem, můžeme přidat i česnek, ale ten trochu přebije bylinky.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.