Brynzový koláč

Patří do kategorie „rychlo“ – rychle připravený i rychle snědený…       

Ingredience
  • 1 pizza těsto
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g brynzy
  • 1 vejce
  • 2 nožičky párku
  • pažitka

Postup:

  1. Těsto na pečicím papíru rozbalíme.
  2. V misce smícháme tvaroh s brynzou a vajíčkem, přidáme nakrájenou pažitku. Obvykle není potřeba solit – ale záleží na vaší chuti.
  3. Tvarohovou směsí rovnoměrně potřeme těsto.
  4. Párky nakrájíme šikmo na kolečka, rovnoměrně jimi poklademe tvarohovou náplň.
  5. Upečeme ve středně předehřáté troubě. Stačí, když okraje mírně zrůžoví, těsto je tenké, brzy se propeče.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.