Brynzový koláč

Patří do kategorie „rychlo“ – rychle připravený i rychle snědený…       

Ingredience
  • 1 pizza těsto
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g brynzy
  • 1 vejce
  • 2 nožičky párku
  • pažitka

Postup:

  1. Těsto na pečicím papíru rozbalíme.
  2. V misce smícháme tvaroh s brynzou a vajíčkem, přidáme nakrájenou pažitku. Obvykle není potřeba solit – ale záleží na vaší chuti.
  3. Tvarohovou směsí rovnoměrně potřeme těsto.
  4. Párky nakrájíme šikmo na kolečka, rovnoměrně jimi poklademe tvarohovou náplň.
  5. Upečeme ve středně předehřáté troubě. Stačí, když okraje mírně zrůžoví, těsto je tenké, brzy se propeče.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.