Brynzový koláč
Patří do kategorie „rychlo“ – rychle připravený i rychle snědený…
Ingredience
- 1 pizza těsto
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g brynzy
- 1 vejce
- 2 nožičky párku
- pažitka
Postup:
- Těsto na pečicím papíru rozbalíme.
- V misce smícháme tvaroh s brynzou a vajíčkem, přidáme nakrájenou pažitku. Obvykle není potřeba solit – ale záleží na vaší chuti.
- Tvarohovou směsí rovnoměrně potřeme těsto.
- Párky nakrájíme šikmo na kolečka, rovnoměrně jimi poklademe tvarohovou náplň.
- Upečeme ve středně předehřáté troubě. Stačí, když okraje mírně zrůžoví, těsto je tenké, brzy se propeče.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.