Brynzový koláč
Patří do kategorie „rychlo“ – rychle připravený i rychle snědený…
Ingredience
- 1 pizza těsto
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g brynzy
- 1 vejce
- 2 nožičky párku
- pažitka
Postup:
- Těsto na pečicím papíru rozbalíme.
- V misce smícháme tvaroh s brynzou a vajíčkem, přidáme nakrájenou pažitku. Obvykle není potřeba solit – ale záleží na vaší chuti.
- Tvarohovou směsí rovnoměrně potřeme těsto.
- Párky nakrájíme šikmo na kolečka, rovnoměrně jimi poklademe tvarohovou náplň.
- Upečeme ve středně předehřáté troubě. Stačí, když okraje mírně zrůžoví, těsto je tenké, brzy se propeče.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.