Brambory zapečené se sýrem a olivami
Jednoduchá příprava a překvapivě dobrý výsledek.
Suroviny:
brambory – množství podle hladu a počtu strávníků
slaný bílý sýr – tzv. balkánský (bulharské sirene, řecká feta)
černé olivy
olivový olej
Postup:
1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky – asi půl cm.
2. Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme olejem, na dno naklademe plátky brambor, na ně tenké plátky balkánského sýra a přidáme černé olivy. Je lepší je rozkrájet, líp se pak vrství. Opakujeme vrstvu brambor, sýra, oliv a končíme bramborami. Zakapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby péci. Není potřeba solit.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.