Bramborový salát s jogurtem
Klasika to sice není, ale než si rozbouřit neklidný žlučník…
Suroviny:
půl kg salátových brambor typu A
2 vejce
1 mrkev
1 petržel
čtvrtka celeru
2 sterilované okurky
3 lžíce mraženého hrášku – přelijeme horkou vodou na sítu
1 cibule
půl kyselejšího jablka
asi 200 g bílého jogurtu
2-3 lžičky hořčice
sůl
pepř
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vystydnout. Totéž s vejci.
2. Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě – pozor, nevařit příliš do měkka.
3. Jogurt ochutíme pepřem a hořčicí.
4. Všechny suroviny úhledně nakrájíme, okurky můžeme nahrubo nastrouhat.
5. V míse vše promícháme, osolíme a nakonec přidáme ochucený jogurt.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka