Bramborový salát s jogurtem

Klasika to sice není, ale než si rozbouřit neklidný žlučník…

Suroviny:
půl kg salátových brambor typu A
2 vejce
1 mrkev
1 petržel
čtvrtka celeru
2 sterilované okurky
3 lžíce mraženého hrášku – přelijeme horkou vodou na sítu
1 cibule
půl kyselejšího jablka
asi 200 g bílého jogurtu
2-3 lžičky hořčice
sůl
pepř

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vystydnout. Totéž s vejci.

2. Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě – pozor, nevařit příliš do měkka.

3. Jogurt ochutíme pepřem a hořčicí.

4. Všechny suroviny úhledně nakrájíme, okurky můžeme nahrubo nastrouhat.

5. V míse vše promícháme, osolíme a nakonec přidáme ochucený jogurt.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!