Bramborová kaše „kocmrnda“
Suroviny: 1 kg brambor, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2-3 stroužky česneku, sůl, kmín, mleté nové koření, trošku octa.
Postup: Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem a česnekem, slijeme vodu, ale trochu jí necháme a vymícháme z brambor hladkou kaši. Na másle osmahneme mouku, vmícháme ji do kaše, zakápneme octem a okořeníme novým kořením, našleháme a necháme v zakrytém hrnci v troubě dojít.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.