Boxer Konečný má problémy s očima, hrozí konec kariéry

8. prosinec 2013

Nejúspěšnější český profesionální boxer Lukáš Konečný, který žije v Ústí nad Labem, bude možná muset předčasně ukončit kariéru. Naštěstí je to ale zatím jen nejčernější scénář jeho současných zdravotních problémů. Ty totiž odkládají další zápas.

Lukáš se stal letos mistrem Evropy organizace WBO. Od zápasu ho ale trápí problémy očima, které mu komplikují plány s dalším zápasem. "Blbě zaostřuju, je to drobný problém, ale kdyby to byl adekvátní soupeř, tak jsem v háji," řekla česká boxerská hvězda.

Její současné potíže s očima znamenají mezi šestnácti provazy velkou patálii. "Pro normální život není problém, ale ve sportu pozdě reaguješ, máš špatnej odhad vzdálenosti. Jestli v boxu uvidím úder o zlomek vteřinky pozdějš, je to špatně. Mám i problém přesně zamířit, takže třeba to končí tím, že boxuju do vzduchu. Průměrného soupeře zbiju, ale pokud to bude vyrovnaný zápas, takové detaily rozhodují. A já si nemůžu dovolit kvůli tomu prohrát," nemůže si Lukáš Konečný v 35letech dovolit lacinou porážku.

Problémy by prý nevyřešily ani speciální brýle nebo čočky. "Problém je, že doktoři neřekli, co to je. Já si myslím, že mám povolený nerv po úderu. Já jsem v tréninku, můžu za dva měsíce boxovat. Ale musím vědět, co mi přesně je. Jestli mi to umožní boxovat," řekl Lukáš Konečný.

Tomu se honí v hlavě i myšlenky, že současné problémy se zrakem by mohly znamenat také předčasné ukončení profesionální kariéry. "Určitě jo. Pokud nezjistí, co to je, nebo pokud to nepůjde léčit, bude to konec. Svět se nezboří, protože nejsem nejmladší. Ale byla by to škoda, protože chci boxovat dál. Jsem dvojka WBO, takže mám kousek od zápasu o mistra světa," uvedl Konečný. Pokud bude zdravotně v pořádku, další zápas by měl odboxovat v březnu příštího roku.

autor: dak
Spustit audio