Babiččin jablečný koláč s pudinkem
Babičky to uměly… Suroviny a postup: Připravíme těsto – 400 g hladké mouky s 1 práškem do pečiva, 250 g měkkého tuku, 1 vejce a lžíce cukru, pomůžeme si asi 6-7 lžícemi mléka. Těsto by nemělo být řídké, budeme ho rozvalovat na placky. Hotové těsto dáme na půl hodiny do chladu a připravíme náplň – asi tři čtvrtě kg jablek oloupeme a nastrouháme, prosypeme několika lžícemi cukru krystalu, přidáme 1 vanilkový cukr a necháme pustit šťávu, pak promícháme s 1 vanilkovým pudinkem (prášek). Jablka dáme do lednice, naopak z ní vezmeme těsto, rozdělíme na půl, vyválíme první placku, dáme do vymazané a vysypané formy nebo na stejně připravený plech, naplníme jablky, vyválíme druhou placku a zakryjeme jablka. Povrch můžeme mírně propíchat špejlí a v předehřáté střední troubě upečeme – asi 35 minut.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A DAGMAR PALÁTOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.