Babiččin jablečný koláč s pudinkem

Babičky to uměly… Suroviny a postup: Připravíme těsto – 400 g hladké mouky s 1 práškem do pečiva, 250 g měkkého tuku, 1 vejce a lžíce cukru, pomůžeme si asi 6-7 lžícemi mléka. Těsto by nemělo být řídké, budeme ho rozvalovat na placky. Hotové těsto dáme na půl hodiny do chladu a připravíme náplň – asi tři čtvrtě kg jablek oloupeme a nastrouháme, prosypeme několika lžícemi cukru krystalu, přidáme 1 vanilkový cukr a necháme pustit šťávu, pak promícháme s 1 vanilkovým pudinkem (prášek). Jablka dáme do lednice, naopak z ní vezmeme těsto, rozdělíme na půl, vyválíme první placku, dáme do vymazané a vysypané formy nebo na stejně připravený plech, naplníme jablky, vyválíme druhou placku a zakryjeme jablka. Povrch můžeme mírně propíchat špejlí a v předehřáté střední troubě upečeme – asi 35 minut.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A DAGMAR PALÁTOVÁ!