Afrodisiaka

7. únor 2012

Co dělat když muž nemůže plnit svou funkci, tedy funkci muže? V tu chvíli přichází zklamání ze strany partnerky a rozhodně to nepřidává ani na psychické pohodě. Proč k tomu dochází, by vám nejlépe vysvětlil lékař, toho bychom také při dlouhodobějších problémech rozhodně doporučili navštívit.

Když se vám ale něco takového stane poprvé, pomoci mohou různé přípravky. Dobrou zprávou je, že podpůrných prostředků je na trhu hodně. Asi nejznámější je slavná modrá pilulka. Podobné léky opravdu fungují a pomáhají, jsou ale na předpis a tak jsme se zaměřili víc na ty volně prodejné.

Ty se dají zařadit do dvou kategorií. Na přípravky, jejichž účinek se objeví třeba hodinu po požití, druhá kategorie jsou látky, které užíváte dlouhodobě. Která z těchto dvou kategorií je lepší, to nám prozradil Mgr. Martin Šrámek z jedné ústecké lékárny: „Je lepší brát přípravek, který berete, pravidelně – každý den. Tam se to po dvou – třech měsících projeví...“

Možná se budete divit, ale tyto přípravky nejsou určené jen pro muže - vyrábějí se i pro ženy. Nejsou ale vůbec levnou záležitostí. Například u pilulek, které zajistí okamžitý účinek a kde najdete v balení dvě až čtyři dávky, zaplatíte kolem šesti set korun. Dlouhodobá, tříměsíční kůra, vás přijde na jedenáct set korun. Ušetřit se nedá ani ve chvíli kdy si podobné léky necháte napsat na předpis u lékaře.

Afrodisiak je i bez receptu na trhu hodně a rozhodně se nemusíte bát je vyzkoušet. Většina z nich obsahuje přírodní látky - výtažky například z kořene maka, johimbin, kotvičník nebo škornice. Některé přípravky možná znáte z televizních reklam, rozhodně se ale zeptejte lékárníka co je pro vás nejlepší.

Jestli vám ostych nedovolí navštívit klasickou kamennou lékárnu a říct si o tyto přípravky, můžete je koupit i na internetu. V tu chvíli buďte ale hodně opatrní. V lepším případě totiž můžete zaplatit za něco, co vůbec nefunguje.

autor: Milan Král
Spustit audio