6 pohoří, 5500 metrů převýšení, 250 kilometrů - to je cyklomaraton Cesta míru a přátelství

28. květen 2015

Cyklistický maraton Cesta míru a přátelství je pro každého. Nemusíte ho totiž zvládnout za jeden den - pořadatelé pro všechny zájemce připravili zázemí k přespání na Hraniční boudě - tam bude stanový tábor a veškerý servis, včetně občerstvení a koupelen. Kratší trasu Cesty míru a přátelství můžete jet z Hrádku nad Nisou s cílem opět v Harrachově - měří 70 kilometrů.

Závod TRACK OF PEACE AND FRIENDSHIP 2015 startuje v sobotu 6. června 2015 v 9 hodin ráno v Chomutově u divadla. Pojedete přes 9 kontrolních bodů až do Harrachova.

Z centra Chomutova budete stoupat do Krušných hor po předem určené trase na určené místo, ke kontrolnímu bodu č. 1 na Svahové, ze kterého můžete pokračovat vlastní cestou k dalším kontrolním bodům po celé trase.

Každým kontrolním bodem musíte projet, pořadatelé chtějí všechny udržet v horách. 2. bodem jsou Klíny, 3. Komáří hůrka, 4. Hraniční bouda - tady můžete přespat, bude tam stanový tábor, 5. kemp Mosquito, 6. Jedlová hora - velmi těžké převýšení, 7. - kemp Kristýna v Hrádku nad Nisou, 8. chata Sedmidomí, 9. na Jizerce, cíl je v Harrachově. 250 kilometrů je spíše přibližná délka celého závodu, může to být i víc – záleží jen na vás!

Trasa povede na turisticky a sportovně zajímavá místa, kterých je na cestě víc než dost. Na všech kontrolních bodech bude občerstvení. Dva kontrolní body, tzv. "speciál" nabídnou závodníkům teplé jídlo, zdravotníka a možnost odpočinku.

Posledních 25 kilometrů povede opět po předem určené trase až do cíle na běžecký stadion v Harrachově, kde budou pro závodníky připraveny veškeré služby, které k takové akci patří. Celá trasa se táhne přes 6 pohoří v Čechách, Německu a Polsku.

Trasu už vyzkoušel Jan Tóth - člen týmu, který závod připravil. Pusťte si malou ochutnávku nebo se nechte navnadit naší fotogalerií!

Spustit audio