Hranolky s dipy

Rychlé, jedlé…

Ingredience
  • mražené předsmažené hranolky – množství na 3-4 porce
  • 300 g sýra cottage (hrudkový, tvarohový)
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce ostrého kečupu
  • 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • sůl
  • petrželka

Postup:

  1. Hranolky vysypeme na plech – nepřidáváme tuk a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Občas prohrábneme, aby se opekly pokud možno ze všech stran.
  2. Zatímco se hranolky pečou, umícháme si dipy – sýr cottage rozdělíme do tří misek, do každé přidáme lžíci majonézy a pak ochutíme – jednu část solí, utřeným česnekem a petrželkou, druhou kečupem a solí a třetí sterilovaným pepřem a solí.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.