Hranolky s dipy
Rychlé, jedlé…
Ingredience
- mražené předsmažené hranolky – množství na 3-4 porce
- 300 g sýra cottage (hrudkový, tvarohový)
- 3 lžíce majonézy
- 2 stroužky česneku
- 1-2 lžíce ostrého kečupu
- 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
- sůl
- petrželka
Postup:
- Hranolky vysypeme na plech – nepřidáváme tuk a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Občas prohrábneme, aby se opekly pokud možno ze všech stran.
- Zatímco se hranolky pečou, umícháme si dipy – sýr cottage rozdělíme do tří misek, do každé přidáme lžíci majonézy a pak ochutíme – jednu část solí, utřeným česnekem a petrželkou, druhou kečupem a solí a třetí sterilovaným pepřem a solí.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.