Rajská polévka s fazolkami
Můžete použít i lusky sterilované.
Ingredience
- 1 konzerva sekaných rajčat
- 1 střední cibule
- miska fazolovým lusků nebo 1 konzerva sterilovaných
- 2 lžíce oleje
- sůl nebo bujónová kostka
- případně špetka cukru
Postup:
- Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na oleji, přidáme sekaná rajčata a podusíme.
- Pak zalijeme vodou, osolíme nebo přidáme kostku (1 na půl litru vody) a uvaříme.
- Vedle v osolené vodě uvaříme nakrájené lusky.
- Když se rajčata rozvaří, ještě polévku rozmixujeme, vložíme uvařené nebo sterilované fazolky a necháme prohřát. Chuť můžeme případně vyladit špetkou cukru.
Související
-
Rajská polévka se sýrem a olivami
Konzervovaná rajčata mají výraznější chuť než ta v zimě pěstovaná.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.