Dýňové a batátové hranolky
Hokaido i batáty koupíte i v zimě.
Ingredience
- 1 malý batát
- čtvrt hokaida
- olivový olej
- 200 g tučné kysané smetany
- sůl
- česnek, hrubozrnná hořčice, mletá paprika a kousek červené papriky
Postup:
- Batát oloupeme a nakrájíme na hranolky, hokaido loupat nemusíme a také nakrájíme na půlměsíčky o stejném průměru jako batátové hranolky.
- Nakrájené kousky dáme na plech s pečicím papírem, pokapeme olejem, osolíme a dáme do trouby upéci.
- Mezitím si kysanou smetanu osolíme a rozdělíme na tři díly. Jeden ochutíme utřeným česnekem, druhý hrubozrnnou hořčicí a do třetího dílu vmícháme mletou papriku a nadrobno nakrájenou červenou papriku – stačí kousek.
- Dipy dáme buď rovnou na talíř, nebo podáváme v mističkách.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.