Zoologické zahrady v Ústeckém kraji se 12. dubna otevřou

9. duben 2021 15:54

Zoologické zahrady v Ústí nad Labem a v Děčíně jsou připravené v pondělí přivítat po dlouhé době návštěvníky. Areály měly kvůli vládním protiepidemickým opatřením zavřeno několik měsíců.

I teď budou zahrady moci otevřít pouze venkovní prostory a naplnit maximálně 20 procent kapacity. Výši vstupného ale upravovat neplánují.

Práce v děčínské zoo jsou v plném proudu. Uklízí se areál, připravuje se infografika pro návštěvníky, aby věděli, jaké pravidla se mají dodržovat, povolali jsme pokladní, nakoupilo se nové zboží – jsme připraveni otevřít,“ popisuje mluvčí Alena Houšková.

Na pondělní otevření se připravuje i ústecká zoologická zahrada. Ta upravila například některé výběhy zvířat.

„Připraveným štěstí přeje, takže my se připravujeme po celou dobu, kdy jsme měli zavřeno. Opravili jsme některé expozice a výběhy, snažili jsme se zkulturnit park,“ říká ředitel ústecké zoo Dušan Usvald.

Kapacita zoologických zahrad je sice omezená, rezervace ale nejsou potřeba

Podle vládních nařízení ale smí zahrady naplnit maximálně 20 % kapacity. V té děčínské tak bude moct být v jednu chvíli 400 návštěvníků.

„Myslíme si, že ta kapacita je na to období jara dostačující. Lidé se nemusejí bát, že by se k nám nedostali. Není potřeba volat dopředu a dělat nějaké rezervace. Neplánujeme ani počítadlo na webové stránky, takže pokud chce někdo vyrazit do zoo, tak ať k nám určitě dorazí,“ dodává mluvčí Alena Houšková.

Naopak v ústecké zoo, kam může přijít najednou až 1 000 lidí, plánují spustit na webu a facebookovém profilu pro návštěvníky speciální počítací semafor.

Ani jedna ze severočeských zoo nebude upravovat výši vstupného a návštěvníci si nemusí vstupenky předem rezervovat.

Zdražení vstupného neplánuje podle ředitelky Věry Fryčové ani Zoopark v Chomutově.

autor: Tereza Fivebrová
Spustit audio

Související