Zimní areál v Klínech finišuje s přípravami na letní sezónu, další plánují letní provoz v následujících letech

10. květen 2023 09:10

Sport areál Klíny na Mostecku už zahájil letní sezónu. Místy ale ještě jeho zaměstnanci dokončují práce, sekají trávu, provádí poslední úpravy. Ostatní zimní areály v Ústeckém kraji plánuji otevření letního provozu výhledově. Nejdál jsou asi v Telnici na Ústecku. Tam čekají na poslední povolení ohledně ochrany přírody. Cyklisté se tam proto budou prohánět po svazích areálu nejdříve během příštího léta.

„Teď finišujeme přípravy na letní sezónu. Nejdřív je potřeba po té zimní všechno uklidit – komplet sjezdovky, schovat sněžné kanóny a zaletnit rolby. Pak se začne chystat ta letní sezóna – musí se tedy postavit celá bobová dráha, to je asi ta nejpracnější část, předěláváme také celý hotel, musíme postavit mosty pro bikery,“ vypočítává jednatel Sport areálu Klíny Josef Dlouhý.

Letní a zimní sezóna jsou podle něj co do tržeb vyrovnané. „V zimě to tu o víkendech praská ve švech, v létě to naopak tak hezky plyne, v klidu. Ta letní sezóna ale trvá od května do konce října, takže z pohledu návštěvnosti a tržeb se to srovná,“ vysvětluje Dlouhý.

Ski areál Telnice se snaží získat pro letní provoz všechna potřebná povolení

O zpřístupnění areálu mimo zimu už několik let uvažují také v Telnici na Ústecku. Vybudovat chtějí dráhy pro cyklisty. Plány už mají, teď je důležité získat všechna potřebná povolení.

„Uvažujeme o tom, máme ale trochu starosti s povolením těch sjezdových tratí – to je základ všeho. Ty treky nějaké máme vyprojektované, teď probíhá udělání souhlasů těmi jednotlivými složkami,“ shrnuje jednatel areálu Ivan Soukup.

Výhledově chtějí přilákat nejen cyklisty také do Sportcentra Bouřňák na Teplicku. Jak uvedl jednatel areálu Jaroslav Andres, k tomu je ale třeba získat povolení a pronájmy nejen od majitelů pozemků, ale také od příslušných úřadů.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související