Zastupitelé Ústí nad Labem projednají koupi družstevního činžáku v Neštěmicích

19. únor 2020 15:21

Město Ústí nad Labem možná koupí družstevní činžák v Neštěmicích. O jeho odkup požádala obvodní radnice. Chtěla by tam udělat obecní byty a vedení obvodu se obává, že by dům mohl koupit nějaký spekulant.

Stavební bytové družstvo Rozvoj do roku 2013 dům ve Veslařské ulici využívalo jako náhradní ubytování pro soudně vystěhované družstevníky.

Starostka Neštěmic Yveta Tomková z hnutí Vaše Ústí vysvětlila, proč o činžák stojí: „Ideální by bylo, kdybychom ho převzali do správy, dali dohromady a připravili nové bytové jednotky pro zájemce, kteří žijí ve městě. O nájemní byty je velký zájem, evidujeme ohromné množství žádostí.“

„Cena objektu je 4,2 milionu korun. Stav toho objektu je dobrý, jsou tam bytové jednotky. Jsou tam i pokoje, které se dají krásně předělat na bydlení,“ popsala realitní makléřka Soňa Pičmanová z realitní kanceláře M&M reality, kterou si stavební bytové družstvo Rozvoj pro prodej tohoto objektu najalo.

Znalec pro město ale stanovil hodnotu 3,9 milionu korun, tedy o 300 tisíc méně než požaduje družstvo. Náměstek primátora Pavel Tošovský z ODS proto o konečné ceně jedná s vedením družstva.

Radní už odkup činžáku podpořili – poslední slovo budou mít v pondělí 24. února zastupitelé. Opravy by pak podle Tošovského zaplatila obvodní radnice.

Spustit audio

Související