Ústecký obvod Neštěmice má zájem o činžovní dům ve Veslařské ulici. Koupit by ho mělo město

25. říjen 2019 13:45

Ústecký obvod Neštěmice má zájem o koupi činžovního domu ve Veslařské ulici. Nemá na něj ale peníze. Proto zastupitelé jednomyslně požádali město, aby dům koupilo.

Stavební bytové družstvo Rozvoj za něj chce 4,2 milionu korun jako provizi pro realitní kancelář. Družstvo dřív dům využívalo pro náhradní ubytování pro soudně vystěhované družstevníky. Od roku 2013 je prázdný. Víc nechtěl ředitel SBD Rozvoj Jiří Andrýs komentovat.

Starostka Yveta Tomková z hnutí Vaše Ústí se o prodeji dověděla od občanů a začala jednat.

„Obávám se, že by to mohli koupit spekulanti, kteří by sem mohli stěhovat sociálně nepřizpůsobivé, takže z toho důvodu jsem kolem toho začala doslova běhat. Jde o klidnou lokalitu, kde funguje pár firem i bytových domů, nemáme tam absolutně žádné problémy,“ shrnula Tomková.

„Cena toho objektu je 4,2 milionu, jeho stav je dobrý. Jsou tam bytové jednotky, jsou tam i pokoje a dá se to krásně předělat na bydlení,“ doplnila realitní makléřka Soňa Pičmanová. Přesně takový je i zájem obvodní radnice.

Ještě než Yveta Tomková svolala mimořádné jednání obvodního zastupitelstva, vyjednala si podporu v zastupitelstvu města: „Tu věc jsem projednávala s panem primátorem i s ostatními členy zastupitelských klubů. Byla shoda – všichni kvitovali, že ano.“

Dům v ulici 1. máje nakonec město zřejmě nekoupí

To potvrdil i primátor Petr Nedvědický z hnutí ANO. Podle něj totiž město nakonec nekoupí jiný, zdevastovaný dům v ulici 1. máje v Krásném Březně. Majitel nesplnil podmínky pro uzavření kupní smlouvy.

Majetek je v gesci náměstka primátora Pavla Tošovského z ODS. Jeho asistentka – neštěmická zastupitelka Liana Wagnerová, také z ODS, k domu v ulici 1. máje řekla: „Musím říct, že ze strany majitelů to jednání, které probíhalo na magistrátě, nebylo vstřícné. Domnívám se, že alternativou za tento dům bude dům ve Veslařské ulici.“

Za dům v ulici 1, máje mělo dát město 4 miliony korun. Dům v lepším stavu ve Veslařské ulici stojí o 200 tisíc víc.

Spustit audio

Související