Zapečené plněné brambory

Suroviny: 4-6 velkých brambor, 60 g másla, 1 vejce, 200 g uzeného masa nebo dobrého šunkového salámu, 6 lžic smetany, pažitky, sůl, olej.

Postup: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vydlabeme. máslo utřeme do pěny, přidáme vejce, vydlabané vnitřky brambor, posekanou pažitku, drobně nakrájené maso a přiměřeně osolíme. Promícháme, zjemníme smetanou a podle vlastní chuti dokořeníme. Hmotou naplníme vydlabané brambory, každou zabalíme do olejem potřeného alobalu a v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut.

Vařte, pečte a smažte s námi – i vy můžete poslat 5 vašich receptů do vysílání a to buď na jedno téma – například maso, drůbež, zelenina nebo buchty anebo naopak směsku od polévky přes hlavní pokrmy až třeba k moučníkům, salátům a různým mňamkám.

Naše adresa: Český rozhlas Sever, Na Schodech 10, 400 01 Ústí nad Labem. Psát nám můžete také na email recepty@sever.rozhlas.cz

Autoři odvysílaných receptů se mohou těšit na malý dárek od ČR Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.