Zámek Krásný Dvůr se při Hradozámecké noci pokusí o rekord. Stekník se vrátí do historie

26. srpen 2023

Hradozámecká noc v Krásném Dvoře u Podbořan se nese v duchu českého filmu Ať žijí duchové. Návštěvníky zámku Stekník u Žatce provedou večer průvodci v historických kostýmech.

Součástí programu bude odpolední průvod dětí převlečených za princeznu Leontýnku nebo rytíře Brtníka. Organizátoři se chtějí pokusit o rekordní počet účastníků v pohádkových kostýmech.

Odpolední procházkou rozlehlým parkem v Krásném Dvoře zájemce provede Karel Evžen Černín, jehož předkům panství patřilo. Noční oživené prohlídky pak návštěvníky zavedou do roku 1812, kdy na zámek přijel rakouský císař František I. a jeho dcera Marie Luisa, francouzská císařovna a manželka Napoleona.

Zámek Stekník u Žatce se při Hradozámecké noci vrací do historie

Zámek obklopený chmelnicemi se pěti večerními hranými prohlídkami účastní Hradozámecké noci. Informuje o tom správa zámku.

Průvodci oblečení v historických kostýmech provedou návštěvníky Stekníku rozsvícenými sály, kde se odehrají scénky představující jednotlivé etapy historie památky. Návštěvníci se setkají nejen s hraběcí rodinou Kulhánků z Klaudensteina, ale také s ostatními majiteli zámku a s dalšími osobnostmi, které na zámku v minulosti pobývaly.

autoři: Jana Vitásková , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související